Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Leverer til demonstrasjonsanlegg for ­biodrivstoff

Leverer til demonstrasjonsanlegg for ­biodrivstoff

NYHETER 3 Jun ABB skal levere ingeniørtjenester, digitalisering, automatisering, styring, instrumentering, telekommunikasjon, elektro og operasjonell støtte i driftsperioden til Silva Green Fuel sitt demonstrasjonsanlegg for andre­generasjons biodrivstoff på Tofte i As...
Smarthusløsningen som aldri går ut på dato

Smarthusløsningen som aldri går ut på dato

NYHETER 2 Jun - Det er enkelt å bruke KNX-teknologi både i gamle og nye bygg. Dessuten snakker den samme språk over hele verden, sier salgssjef Geir Håvik i function Products.
NIK et viktig fundament i bedriften

NIK et viktig fundament i bedriften

NYHETER 29 Mai - Nelfo internkontroll (NIK) er et viktig fundament i bedriften, sier Thomas Buø-Andersen, HR- og HMSK-leder i Tratec Teknikken.
KNX-europamesteren
NYHETER 25 Mai - I 2003 ble selskapet som er regjerende europamester i KNX etablert. Det startet med fordelingsmåling for boliger, forteller daglig leder Jo Jessen i Instell.
Tilsyn ga 50 prosent flere søknader

Tilsyn ga 50 prosent flere søknader

NYHETER 22 Mai - Til tross for lovkravet som kom i 1988, er langt nær alle som installerer ekomnett autorisert. Et målrettet tilsynsprosjekt økte antall søknader med 50 prosent fra 2018 til 2019, forteller seksjonssjef Camilla Broch Pedersen i Nkom.
Trådløs smartbrille

Trådløs smartbrille

NYHETER 20 Mai - Vi har utviklet en smartbrille med kamera, lys, mikrofoner, høyttaler og display.
Nominert til Nordisk Lyspris 2020

Nominert til Nordisk Lyspris 2020

NYHETER 19 Mai Undervannsrestauranten Under i Lindesnes og Holmestrand stasjon er de norske bidragene til Nordisk Lyspris 2020.
NYHETER 18 Mai Årsregnskapet til Statsbygg for 2019 viser en rekordhøy investering i statlig byggevirksomhet. 7,5 milliarder kroner er 600 millioner kroner mer enn året før.
Rekordår for Statsbygg
Åpner 5G-nettet på ni steder i Norge
NYHETER 14 Mai - Vi har åpnet det første kommersielle 5G-nettet i Norge. Kunder med en 5G-enhet kan koble seg på fremtidens mobilnett i Trondheim, Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen og Spikersuppa i Oslo, sier adm. direktør Petter-Børre ...
NYHETER 13 Mai Philips Luma og Philips Iridium er to veibelysningsarmaturer som ifølge Signify er utviklet for sirkulær økonomi.
Resirkulerbare armaturer
100 nye elektriske busser i Oslo
NYHETER 12 Mai 74 millioner kroner fra Enova bidrar til at bybussene til Ruter i Oslo Sør kan bli elektriske.
NYHETER 11 Mai - Gjennom et samarbeid med Boligmappa skal vi gjøre dokumentasjonen enklere og tryggere for norske boligeiere, sier kjedeleder Tom Erik Eie i Elfag.
Lovendring får fart på digital boligdokumentasjon
Økte omsetningen med 3 861 prosent
NYHETER 11 Mai I kåringen av Fast 50 har Futurehome fått prisen som Norges raskest voksende teknologibedrift.
NYHETER 8 Mai Los Elektro har fått en kontrakt med Bybanen Utbygging om elektroinstallasjonene på Bybanen Sentrum-Fyllingsdalen i Bergen. Blant annet skal det bygges en gang- og sykkeltunnel på rundt tre km, med nye belysningsløsninger.
Elektrokontrakt på 100 millioner
Korona-forsinket prosjekt lyst ut
NYHETER 7 Mai Etter at utlysningen av prosjektet på E16 gjennom Kvamskleiva i Valdres ble stanset av koronaviruset, ligger det nå på Doffin. Det er utlyst som en totalentreprise, inkludert elektro.
NYHETER 6 Mai Samferdselsminister Knut Arild Hareide har fått et forslag fra Avinor og Luftfartstilsynet til et program for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart.
Foreslår elflyprogram
Digitaliserer produksjonen
NYHETER 5 Mai Næringsmiddelprodusenten Denofa i Fredrikstad tar i bruk trådløs smartsensorteknologi fra ABB for å optimalisere vedlikehold og pålitelighet i produksjonen.
NYHETER 30 Apr På anbudstjenesten Mittanbud er det stor etterspørsel etter elektrikere. De siste to ukene har dette økt med 70 prosent sammenlignet med året før.
70 prosent vekst i elektrikeroppdrag
Milliardprosjekter på samferdsel
NYHETER 29 Apr Med Ryfylketunnelen/Eiganestunnelen/­Hundvåg­tunnelen er et av tidenes største samferdselsprosjekter i Norge i ferd med å bli fullført.
NYHETER 28 Apr Koronakrisen har også rammet boligmarkedet, ifølge e24.no.
Boligsalget ned med 44 prosent
Uenige om ny E18
NYHETER 27 Apr Staten, Oslo og Viken kaster foreløpig kortene i forhandlingene om ny E18. Dermed er det uvisst hva som skjer med veien vestover fra Oslo.
NYHETER 27 Apr - Eliade-utstillerne er med på dugnaden for å hindre at folk blir smittet av koronaviruset. Dette setter vi stor pris på. Derfor er Eliaden 2020 utsatt til januar 2021. Helserisikoen har førsteprioritet, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden.
Utstillerne er klare for Eliaden 2021
NYHETER 27 Apr Sales Manager Norway Magnus Hatlemark i Erco Lighting forteller at det er første gang selskapet deltar på Eliaden.
Lysleverandør ­debuterer på Eliaden
Fremskynder utbetalinger på 1,2 milliarder
NYHETER 24 Apr Da koronakrisen var et faktum startet Statsbygg å betale fakturaer før forfall for å styrke likviditeten hos sine leverandører.
NYHETER 24 Apr - Behovet for lysdesignere øker. Mange studenter får jobb før de har levert bachelor­oppgaven, sier Are Røysamb, programkoordinator for Arkitektonisk lysdesign ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN).
Planlegger stort løft for ­lysdesignstudiet
Arendalsuka avlyst
NYHETER 23 Apr Arendalsuka 2020 er avlyst. Årsaken er usikkerheten rundt utviklingen av koronapandemien, skriver nrk.no.
NYHETER 23 Apr Etter å ha forsynt Norge med elektromateriell i 75 år, ruster Elko seg for en digitalisert fremtid.
Var med og gjenoppbygget landet
Norges første digitale vegåpning
NYHETER 22 Apr I dag ble Ryfast-forbindelsen i Rogaland offisielt åpnet. Det skjedde via video, med samferdselsministeren sittende i kontorstolen i Oslo.
NYHETER 22 Apr Det kan bli stortingsflertall for oppdeling av kontrakten på E10 Hålogalandsveien slik at norske aktører kan konkurrere, skriver bygg.no.
Vil dele opp storkontrakter
Lagrer solenergi på gjenbrukte elbilbatterier
NYHETER 22 Apr Hos elektrogrossisten Berggård Amundsen på Ski utenfor Oslo samspiller 1 050 solcellepaneler med gjenbrukte elbil-batterier fra Nissan Leaf.