NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Forlenger overgangsordning

Forlenger overgangsordning

NYHETER 25 Mai Kommunal- og moderniseringsdepartementet har forlenget overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenning til 1. juli 2020.
Annonse
kampanjemai/juni
Gjentar robotsuksess

Gjentar robotsuksess

NYHETER 25 Mai - Roboten YuMi ble en stor suksess på Eliaden i 2016. Det skal vi gjenta i år, sier informasjonssjef Even Fladberg i ABB.
Annonse
tidligere utgaver
Tilbake etter åtte års fravær

Tilbake etter åtte års fravær

NYHETER 25 Mai -Sist vi deltok på Eliaden var i 2010. Åtte år senere er vi tilbake med full tyngde, forteller gründer Kurt Støltun i Nordic Safety Engineering (NSE).
Kunstig intelligens åpner nye muligheter

Kunstig intelligens åpner nye muligheter

NYHETER 25 Mai På et av seminarene på Eliaden skal førsteamanuensis Morten Goodwin ved Universitetet i Agder, adm. direktør Eirik Norman Hansen i Itch og Martin Smestad Hansen fra Itera diskutere kunstig intelligens.
NYHETER 24 Mai De fleste kjenner nok Devinco gjennom det mobile ordresystemet Speedycraft. På Eliaden i år presenterer Trondheims-bedriften et søkesystem for verktøy.
Offensiv norsk utvikler
Oneco kjøper telekomselskap
NYHETER 24 Mai Rejlers Norge selger datterselskapet Rejlers Telecom til Oneco.
NYHETER 24 Mai Vi meldte tidlig inn det som er den største standen på Eliaden 2018. På 420 m2 får vi plass til morselskap, tre datter­selskaper og et søsterselskap, forteller adm. direktør Svein Tore Moe i Cenika.
I rute med rekordstor stand
Oppretter professorat i blockchain og maskinlæring
NYHETER 24 Mai NTNU og Statnett fastslår at kraftbransjen trenger nye, digitale løsninger for å nå målet om mer fornybar energi.
NYHETER 23 Mai - Åpningskonferansen på Eliaden blir et høydepunkt, fastslår næringspolitisk direktør Tore Strandskog i Nelfo.
Kan bli Europas energibatteri
Satser på milliardomsetning
NYHETER 23 Mai Elnett Øst, som har utspring fra fire elinstallatørselskaper i Oppland og Hedmark, skifter navn til Minel.
NYHETER 23 Mai - På Eliaden lanserer vi homeCLU. Løsningen, som måler hvor mye strøm som til enhver tid blir brukt, fordeler ubrukt strømkapasitet til ladestasjonen.
Mer strøm til elbillading hjemme
Får landstrøm med 200 km sjøkabel
NYHETER 22 Mai Landstrømanlegget for fase 1 og 2 av Johan Johan Sverdrup-feltet vil gi reduserte CO2-utslipp tilsvarende rundt 200 000 biler.
NYHETER 21 Mai Nye Lindeberg sykehjem på rundt 16 000 m2 i Oslo skal sertifiseres etter Breeam-Excellent, med ambisjon om nullutslippsbygg.
Sykehjem skal bygges fossilfritt
Underentreprenørene blir skviset
NYHETER 18 Mai Ensidig oppmerksomhet på laveste anbud setter underentreprenørene i skvis, fastslår daglig leder Thor Bergli i Smart Elektro i Oslo.
NYHETER 18 Mai - På én dag registrerte nesten 1 000 elektrofagfolk seg som besøkende på Eliaden 2018. Det er stor aktivitet.
12 000 m2 utstillingsareal på Eliaden
Historisk fredsmonument i moderne lys
NYHETER 16 Mai Arco della Pace (Fredsbuen) er et viktig, historisk landemerke i den italienske byen Milano.
NYHETER 15 Mai - Tidligere har vi kjørt en del show og underholdning på Eliaden. I år kutter vi dette, sier Baard-Espen Hansen, Key Account Manager i Elko.
Kutter underholdnings-innslag
Designer framtidas elbil-samfunn
NYHETER 14 Mai Det Sintef-ledete prosjektet GreenCharge skal bidra til det forskerne kaller ”nullutslippsmobilitet”.
NYHETER 11 Mai Med 560 megabit per sekund har Telia satt verdensrekord i nedlastingshastighet i tunnel.
Verdensrekord i tunnel
Datasenter skal varme 10 000 leiligheter
NYHETER 9 Mai Spillvarme fra datasenteret til DigiPlex i Stockholm skal varme 10 000 leiligheter i byen.
NYHETER 8 Mai I fellesskap skal ABB og BKK heldigitalisere Langedalen koblingsstasjon i Arna i Bergen.
Samarbeider om heldigital koblingsstasjon
Startpakker til xComfort
NYHETER 7 Mai - Vi oppgraderer vårt trådløse styringssystem xComfort med nye startpakker for styring av lys, solskjerming og ventilasjon.
NYHETER 4 Mai - I fjor fikk vi en rekordomsetning og et rekorddriftsresultat på henholdsvis 4 050 og 245 millioner kroner.
Rekordomsetning
Installerer solcelleanlegg på Skagerak Arena
NYHETER 3 Mai Et stort solcelleanlegg kan snart være en realitet på Skagerak Arena, hjemmebanen til fotballklubben Odd i Skien.
NYHETER 2 Mai Asko har tatt i bruk vindkraftverket sitt i Rogaland. Anlegget består av fem turbiner på henholdsvis Tindafjellet og Skurvenuten, to fjelltopper i nærheten av Asko Rogaland sitt distribusjonslager i Gjesdal kommune.
Åpnet vindkraftverk
Sikrer fremdrift
NYHETER 30 Apr ABB skal levere fremdriftsløsningen Azipod med en effekt på 34 megawatt til verdens første elektrisk-hybride cruiseskip med isbrytende egenskaper.
NYHETER 27 Apr - To hundre elektrofagfolk har deltatt på Nelfoskolens grunnleggende kurs i solcelle­teknikk, sier kursleder Trond Øines fra Solar Technologies Scandinavia.
Populært solcellekurs
BIM er snart ­standardverktøy
NYHETER 27 Apr - BIM er i ferd med å bli et standardverktøy for større byggeprosjekter, sier Kjetil Johansen, fagsjef digitalisering og BIM i GK.
NYHETER 26 Apr Fra 1. januar 2018 gjelder nye produktkrav for elektriske ovner og gulvvarme. Det betyr at produkter for oppvarming i boliger må leveres med mer avanserte styringsfunksjoner.
Nye produktkrav for elvarme i boliger
Nett viktigere enn vei og bane
NYHETER 26 Apr I en fersk undersøkelse TNS Kantar har gjennomført for Telenors rapport Status Teknologi-Norge 2018, rangerer nordmenn digital infrastruktur over fysisk.