NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Kjøper elvaresykler

Kjøper elvaresykler

NYHETER 17 Okt Posten har kjøp to nye elektriske varesykler fra den engelske produsenten EAV, med en lastekapasitet på inntil 2,5 m3.
Annonse
TBC
Skal sørge for digital byggeplass

Skal sørge for digital byggeplass

NYHETER 16 Okt Bravida, Veni og AV Fusion skal i løpet av de neste fire årene levere ikt-løsninger til det nye universitetssykehuset i Stavanger (SUS2023) for 14 millioner kroner.
Annonse
tidligere utgaver
Utarbeider veileder for ­solceller på kirketak

Utarbeider veileder for ­solceller på kirketak

NYHETER 15 Okt - Når det blir installert solceller på kulturhistoriske bygg er det viktig å ta hensyn til identiteten på bygget og dets visuelle virkning på miljøet.
NYHETER 14 Okt I en ny undersøkelse gjennomført av Sifo/OsloMet svarer henholdsvis 79 og 77 prosent at de mestrer og har oversikt over smarttingene sine.
Flere smartprodukter
2,1 milliarder til nye Enova-prosjekter i 2018
NYHETER 11 Okt I fjor ga Enova tilsagn om 1,8 milliarder kroner til 987 energi- og klimaprosjekter i Norge.
NYHETER 10 Okt Tall fra elektronikkbransjen.no over elektronikksalget i første halvår i år viser at nordmenn kjøper færre mobiler.
Mobiler ned, mikro­­mobilitet opp
Leverer ladeløsning til Norled-ferjer
NYHETER 9 Okt Zinus, som er et datterselskap til Los Gruppen, skal levere løsninger for ladestrømstilkobling til ferje- og hurtigbåtrederiet Norled.
NYHETER 8 Okt - Mange er opptatt av gaming. Mens det for noen gir store muligheter og inntekter, skaper det avhengighet og problemer for andre, sier Eirik Remo, fagsjef HMS i Nelfo.
Gaming både en mulighet og trussel
Ikke ta lett på tettingen
NYHETER 7 Okt - Dårlige eller feil tettinger av gjennomføringer mellom yttervegg og terreng er et større problem enn de fleste tror, sier salgssjef Bjørn Erik Skahjem i CSD Sealing Systems.
NYHETER 4 Okt - Vi har en lang tradisjon som lærebedrift. Etter inntaket på høsten pleier vi å ha rundt 30 lærlinger.
Lang tradisjon som lærebedrift
Rigger for vekst
NYHETER 3 Okt Elektrogrossisten Berggård Amundsen har flyttet til et nytt sentrallager og hovedkontor på 14 000 m2 på Langhus utenfor Oslo.
NYHETER 2 Okt - Stadionbelysningen til nye Jordal Amfi i Oslo er ett av mange store prosjekter vi har fått siden starten for ett år siden.
Leverer ishockey­belysning til nye Jordal Amfi
Vil starte privat-kommunalt boligselskap
NYHETER 1 Okt Boligutbygger Obos og Oslo kommune vil starte et felles boligselskap som skal tilby leiligheter under markedspris, skriver bygg.no.
NYHETER 30 Sep Eiendomsbransjen har vedtatt et veikart mot 2050, der 43 selskaper har forpliktet seg til å gjennomføre strakstiltak.
Miljøsertifiserer eksisterende bygg
Lys som kommunikasjonsmiddel
NYHETER 30 Sep Trulifi er en nye serie LiFi-løsninger fra Signify. Istedenfor radiosignaler, som WiFi, 4G, 5G og Blåtann, bruker LiFi lys som kommunikasjonsmiddel.
NYHETER 27 Sep For daglig leder Einar Jørgensen i Elektro AS er det stort å ta imot motiverte lærlinger på tampen av sommeren. En lang tradisjon, der målsettingen er å utdanne dyktige fagarbeidere.
Lærlinger er den viktigste rekrutteringskilden
Pensjonert etter 54 år i Caverion
NYHETER 27 Sep Etter 54 år i Caverion Østfold Syd er Rolf Johansen (69) blitt pensjonist.
NYHETER 26 Sep Den nye smartstolpen BrightSites fra Signify er klargjort for 4G/5G- og WiFi-infrastruktur.
Smartstolpe
Satellittbasert bredbånd i Arktis
NYHETER 25 Sep Space Norway har inngått avtaler med satellitt­operatøren Inmarsat og Forsvarsdepartementet for å tilby bredbånd til sivile og militære brukere i Arktis i 2023.
NYHETER 24 Sep Atea skal levere nettverksutstyr til datanettet i det nye Veterinærbygget på Campus Ås for 26 millioner kroner.
Nettverksleveranse
Færre lærlinger innblandet i elulykker
NYHETER 23 Sep De siste årene har mange lærlinger vært innblandet i elulykker. I fjor ble denne utviklingen snudd. Fra 2017 til 2018 er antallet redusert fra 30 til 20 prosent.
NYHETER 23 Sep Konfliktnivået i byggebransjen er et av temaene som blir diskutert på Nelfos Årskonferanse i november.
Gode erfaringer med samspillmodell
Investerer i elbilutvikling
NYHETER 23 Sep Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner kroner i svenske Inzile, som utvikler elektriske kjøretøy for lokal distribusjon.
NYHETER 20 Sep Sammen med ABB skal Magnus M. Thunestvedt designe, levere og installere de elektriske systemene for kjørestrømmen til utvidelsen av Bybanen i Bergen til Fyllingsdalen.
Leverer kjørestrøm til Bybanen i Bergen
Halvparten vet ikke hvor mye strøm de bruker
NYHETER 19 Sep Ifølge en undersøkelse Respons Analyse har utført for britiske geo, som tilbyr smarte energiløsninger, svarer 52 prosent av husstandene i Norge at de ikke vet hvor mange kilowatt strøm de brukte siste måned.
NYHETER 18 Sep Rittal investerer 250 millioner euro for å skape verdens mest avanserte anlegg for sine nye AX-kompaktapparatskap og KX-småbokser.
Milliardinvestering i smart fabrikk
Årets Skip 2019
NYHETER 17 Sep Verdens største plug-in hybridfartøy, Color Hybrid, er kåret til ”Årets Skip 2019”.
NYHETER 16 Sep Glamox har levert belysningen til Ørland Sparebank Arena på Brekstad i Trøndelag. Anlegget, som er på 7 200 m2, har 640 sitteplasser.
Lyser opp idrettshall
Lite konsern med mange satsingsområder
NYHETER 13 Sep - Vi er ikke helt som andre Nelfo-bedrifter, sier adm. direktør Tom Erlend Kristiansen i Bodøkonsernet Nordkontakt.
NYHETER 12 Sep SAS og Airbus skal gjennomføre et felles forskningsprosjekt for å få kunnskap om muligheter og utfordringer knyttet til drift og infrastruktur med bruk av hybrid- og elfly i stor skala.
Samarbeider om å utvikle hybrid- og elfly