NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Verktøybærer

Verktøybærer

NYHETER 19 Sep - Vår nye ergonomiske verktøybærer er utviklet for å være enkel å bruke, selv når den er tungt lastet.
NYHETER 19 Sep Uten manuell lasking skal de nye fordelerblokkene PTFIX gi en tidsbesparelse på inntil 80 %.
Fordelerblokker
Nordens største ­flyplassolcelleanlegg

Nordens største ­flyplassolcelleanlegg

NYHETER 18 Sep I løpet av 2017 skal Nordens største flyplassolcelleanlegg settes i drift ved Helsinki Lufthavn i Finland.
App-styrt LED-belysning
NYHETER 15 Sep - Brukere av idrettsanlegg trenger ikke lenger bekymre seg for mørke vinterkvelder.
NYHETER 14 Sep - Den digitale fremtiden er her nå, fastslår prosjektdirektør Morten Klokkersveen i fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16.
Fremtiden er her nå
Bruker mobilen som skanner
NYHETER 13 Sep Ved det nye veterinærbygget på Campus Ås bruker Statsbygg smarttelefoner som skannere for å få oppdaterte 3D-bilder av råbygget underveis i byggeprosessen.
NYHETER 12 Sep De fasadeintegrerte solcellene ved nye Brynseng skole i Oslo vil dekke 20 prosent av det totale energibehovet til bygget.
Oslo-skole får en av landets største solcellefasader
Digitalt verktøy gir bedre oversikt
NYHETER 11 Sep Statsbygg har tatt i bruk et nytt, digitalt verktøy for å gjøre den hektiske sluttfasen av byggeprosjektene mer oversiktlig.
NYHETER 8 Sep SG Armaturen og Riegens fusjonerer. Fasiten blir et konsern med rundt 300 ansatte, virksomhet i åtte land og en årlig omsetning på 1,1 milliarder kroner.
Fusjonert lysprodusent blir milliardbedrift
Strengere reaksjoner på brudd ved ­arbeid i høyden
NYHETER 7 Sep Arbeidstilsynet vil gi flere overtredelsesgebyr for ulovlig arbeid i høyden.
NYHETER 6 Sep - Det er på høy tid å rette oppmerksomheten mot sikkerheten rundt solcelleanlegg, sier markedsdirektør Trond Øines i solcelleleverandørselskapet Solar Technologies Scandinavia.
På høy tid med revidert solcellenorm
Nordmenn vil ha det beste
NYHETER 5 Sep Etter en liten nedgang i første halvår 2016, velger nordmenn igjen flaggskipsmodellene når de kjøper mobil.
NYHETER 4 Sep Wartburg slott i Eisenach er oppført på verdensarvlisten til Unesco.
Lyssetter Luthersk historie
Digibygg kan bli standard om få år
NYHETER 1 Sep - Digitalisering er den eneste riktige veien å gå for fremtidens byggeprosjekter, fastslår prosjektdirektør Jan Myhre i Statsbygg-prosjektet Digibygg.
NYHETER 31 Aug Påmeldingen til Eliaden 2018 har fått en pangstart. Ni måneder før dørene åpnes på Norges Varemesse på Lillestrøm, har nesten 200 utstillere sikret seg plass.
På skjema til 350 utstillere
Bygger hus med roboter og 3D-printere
NYHETER 30 Aug I Sveits oppføres et bygg som i følge Den tekniske fagskolen i Zürich (ETH Zürich) blir verdens første som er tegnet, prosjektert og i all hovedsak bygget med digitale prosesser.
NYHETER 29 Aug Grønn konkurransekraft, klimavennlig transport og energismarte bygg var blant temaene Nelfo og samarbeidspartnere flagget på årets Arendalsuke.
Politisk eksamen i Arendal
Oppdrettsanleggene blir fjernkontrollerte
NYHETER 28 Aug I fremtiden kan det bli roboter som utfører oppgavene på oppdrettsanleggene langs kysten.
NYHETER 28 Aug - Det er på høy tid å rette oppmerksomheten mot sikkerheten rundt solcelleanlegg, sier markedsdirektør Trond Øines i solcelleleverandørselskapet Solar Technologies Scandinavia.
På høy tid med revidert solcellenorm
Kriminelle utvikler metodene
NYHETER 28 Aug - Arbeidslivskriminelle utvikler metodene etter hvert som de finner nye muligheter for profitt.
NYHETER 25 Aug Landets største universitet, NTNU, har økt antall realfagsøkere med ti prosent.
Rekordsøking
Samler automatisering og sikkerhetssystemer
NYHETER 24 Aug Light & Building-messen i Frankfurt neste år får en egen hall for byggautomatisering og sikkerhetssystemer.
NYHETER 23 Aug Rekkeviddeangsten til elbilistene er stort sett et tilbakelagt stadium. Nå sliter de med ladeangst. De tør ikke uten videre satse på at hurtiglading er tilgjengelig når de trenger det, skriver elbil.no.
Ladeangst avløser rekkeviddeangst
Vil bygge plussby i Bærum
NYHETER 22 Aug Avtjerna Grunneierforbund vil bygge en by med 30 000 innbyggere og 15 000 arbeidsplasser på Avtjerna i Bærum, skriver estatenyheter.no.
NYHETER 18 Aug Soldrevet elsykkel, grill og mobiltelefon. Alt dette ble realitet i juli i år, da MøllerGruppen lanserte SunTrees, SunBikes og solkuber tre steder i Oslo.
Lader 400 000 mobiler og 10 000 elsykler
Folk venter med solcellepanel
NYHETER 17 Aug Ifølge en Statnett-undersøkelse sier færre enn sju prosent at det er sannsynlig at de vil installere solcellepaneler på boligen sin i løpet av de neste fem årene.
NYHETER 16 Aug Landsbyen Bürchen i de sveitsiske alper sliter med svak økonomi og fraflytting.
Lysdesign skal gi nytt liv til alpelandsby
Solcellebil skal gi ”mobil delingsøkonomi”
NYHETER 15 Aug Elbilen ”Sion” har ifølge den tyske elbilprodusenten Sono Motors integrerte solceller som kan øke rekkevidden med inntil 30 kilometer pr. dag.
Fortsatt høyt byggeaktivitet
NYHETER 14 Aug - Hittil i år ligger igangsettingen av nye boliger seks prosent over fjoråret.
NYHETER 11 Aug Lysprodusenten Osram har kjøpt 25,1 prosent av aksjene i canadiske LeddarTech Inc, som utvikler halvledere og sensormoduler for selvkjørende biler og førerassisterende systemer.
Økt satsing på autonomi-komponenter