NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Fjernstyrt kontorstålampe

Fjernstyrt kontorstålampe

NYHETER 29 Mar Vår nye stålampe Isabelle har et blendingsfritt direkte og indirekte LED-lys og integrert sensor i lampehodet.
Prisbelønt bygg med egen stjernehimmel

Prisbelønt bygg med egen stjernehimmel

NYHETER 28 Mar Med innfelte, dimbare LED-armaturer montert i asymmetrisk mønster i kontorene, ser det nye signal-bygget Jonsvollkvartalet i Bergen nesten ut som en ekstra stjerne-himmel i kveldsmørket.
Annonse
tidligere utgaver
Vil ha mer handlekraftig eltilsyn

Vil ha mer handlekraftig eltilsyn

NYHETER 27 Mar - Eltilsynet er altfor tafatt, sier daglig leder og elinstallatør Trond Randeberg i Rogaland Elektro. Han beskriver en skremmende situasjon i Rogaland.
NYHETER 27 Mar Det grønne skiftet øker både elektrisitetsforbruket og sårbarheten for strømutfall.
Har sett inn i elsikkerhets-fremtiden
500 selger egenprodusert strøm
NYHETER 24 Mar Det finnes ingen oversikt over hvor mange private husstander som er plusskunder, det vil si produserer strøm til nettet.
NYHETER 23 Mar Schallberg tunnelen i Sveits fra 1970-tallet er totalrenovert.
LED-belysning øker sikkerheten
Mot rekordstor elsikkerhets-deltakelse
NYHETER 23 Mar Den Nasjonale Elsikkerhetskonferansen, som i år arrangeres for niende gang, er den viktigste møteplassen for alle som vil holde seg oppdatert på elsikkerhet og ekom.
NYHETER 21 Mar I 2014 leverte Osram ny belysning til Det Sixtinske kapell i Vatikanet i Roma.
Petersplassen i nytt lys
40 omkomne i brann
NYHETER 20 Mar Oppdaterte tall fra DSB viser at 40 personer omkom i brann i Norge i 2016.
NYHETER 17 Mar Bravida har fått en kontrakt på drøyt 273 millioner kroner i forbindelse med utbygging av sykehuset i Vestfold.
Sykehuskontrakt
Kjøper ventilasjonsbedrift
NYHETER 17 Mar De siste årene har Elektro Bodø hatt økende etterspørsel etter ventilasjonstjenester. Selskapet kjøper derfor Multi Luft i Bodø.
NYHETER 16 Mar Batteriløsningen xStorage Buildings skal gjøre Amsterdam AarenA mer energiøkonomisk.
Backup med gamle bilbatterier
Økt bruk av hverdags-teknologi
NYHETER 15 Mar - Pokémon, strømming og Tingenes Internett. 2016 var året da nordmenn for alvor tok i bruk digitale tjenester.
NYHETER 14 Mar I fjor registrerte Arbeidstilsynet 25 dødsfall som følge av arbeidsulykker i det landbaserte arbeidslivet.
25 arbeidsskade-dødsfall i 2016
Ansikts-gjenkjennelse sikrer mobile enheter
NYHETER 13 Mar Biometri er på vei inn som erstatning for personlige koder og passord, blant annet på smarttelefoner og nettbrett.
NYHETER 10 Mar - Det mangler både ungdom og lærerutdanning blant norske elektrofaglærere, fastslår første-amanuensis Inger Vagle ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
For dårlig rekruttering av elektrofaglærere
Luxo L-1 er 80 år
NYHETER 10 Mar Etter at Jac Jacobsen lanserte skrivebordslampen Luxo L-1 i 1937, er det på verdensbasis solgt mer enn 25 millioner eksemplarer.
NYHETER 10 Mar Med kjøpet av 51 prosent av aksjene i SAAS Prosjekt i Oslo øker Abicon Elektro i Drammen satsingen på byggautomatisering.
Sterkere satsing på bygg-automatisering
Ulstein bygger “Color Hybrid”
NYHETER 9 Mar Ulstein Verft skal bygge verdens største plug-in hybridskip for Color Line.
NYHETER 8 Mar 10. februar vedtok Kommunal- og moderniseringsdepartementet den statlige reguleringsplanen for nytt regjeringskvartal i Oslo.
Reguleringsplan for regjeringskvartalet vedtatt
Grønnere og mer effektive batterier
NYHETER 7 Mar En ny generasjon batterier som øker muligheten for å lagre grønn energi kan være innen rekkevidde, skriver ingeniøren.dk.
NYHETER 6 Mar Ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen ble det i Norge i fjor omsatt forbrukerelektronikk for 33,2 milliarder kroner.
Økt elektronikksalg
Vil lagre energi i trykkluft
NYHETER 3 Mar Trykkluft i stengte tunneler og gruver kan bli en av fremtidens måter å lagre energi på, skriver gemini.no.
NYHETER 3 Mar Det siste året har 78-åringen i Mjøndalen tørrkokt kjeler to ganger. I forbindelse med årets komfyrvaktkampanje fikk han installert komfyrvakt.
Fikk trygghet i gave
Grenseløse muligheter med AMS
NYHETER 2 Mar - Automatiske målesystemer (AMS) og Home Area Networks (HAN) åpner enorme muligheter for tredjepartsaktører.
NYHETER 2 Mar All digitalisering er tett knyttet til elektro. Derfor hører en stor del av ikt-faget inn under elektro, mener Nelfo og Faglig råd for elektro (Frel).
Drakamp om ikt-faget
Bygger lab for klimavennlige bygninger
NYHETER 2 Mar Prosjektet Zero Emission Buildings (ZEB) er avsluttet.
NYHETER 1 Mar Den svenske energikommisjonen vil ha hundre prosent fornybar energi innen 2040.
Vil bli hundre prosent fornybar
Skal investere 140 milliarder i strømnettet
NYHETER 28 Feb Ifølge en fersk undersøkelse fra Energi Norge er det frem til 2025 planlagt investeringer for 140 milliarder kroner i strømnettet.
NYHETER 27 Feb Jakten på useriøse elinstallatører blir et sentralt tema på Den Nasjonale Elsikkerhets-konferansen i mai.
Fortsetter jakten på useriøse i Bergen