NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Gode utsikter for landstrøm

Gode utsikter for landstrøm

NYHETER 24 Mai - Det er nok å gjøre for produsenter av landstrømanlegg. Vi har fått kontrakter for Bergen havn, Kristiansand havn, Ålesund havn og Hammerfest havn, sier daglig leder Finn Inge Langeland i Zinus.
Annonse
Vinterkampanje2018
Nettskifte koster 300 milliarder kroner

Nettskifte koster 300 milliarder kroner

NYHETER 24 Mai På Den Nasjonale Elsikkerhetskonferansen til Nelfo fortalte overingeniør Eirik Eggum i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at det er satt i gang et prosjekt for å vurdere en overgang fra IT- til TN-nett.
Annonse
tidligere utgaver
Førerløs buss i rute i Oslo

Førerløs buss i rute i Oslo

NYHETER 23 Mai Hovedstaden har fått sin første førerløse bussrute. Den elektiske bussen har sitteplass til 11 passasjerer, skriver tu.no.
NYHETER 22 Mai Elskede by i Oslo skal redusere trafikken og skape et renere bymiljø.
Grønnere transport i Oslo sentrum
Ny skole i Oslo
NYHETER 21 Mai Multiconsult skal prosjektere en ny skole for mer enn 800 barne- og ungdomsskoleelever i Bjørvika i Oslo.
NYHETER 20 Mai SpareBank 1 Nord-Norge har installert Human Centric Lighting (HCL) i flere av sine kontorer, blant annet i Mo i Rana.
Bedre bank med smart belysning
Sikrer ren energi til havfarm
NYHETER 16 Mai Siemens skal levere strømforsynings- og automatiseringssystemer til Havfarm 1 til Nordlaks.
NYHETER 15 Mai Multifunksjonsfartøyet OV Ryvingen er ifølge Kystverket et av Norges mest miljøvennlige fartøy.
Fullintegrert batteripakke
Skipselektro-møteplass i 23 år
NYHETER 14 Mai Nelfos interessegruppe for skipsinstallasjon og service (NISS) er kanskje ikke så godt kjent blant elinstallatørene i innlandet. For selskapene langs kysten har den vært et viktig møteplass i 23 år.
NYHETER 14 Mai Schneider ­Electric Norge har fått kontrakten på systemet som skal gjøre det største ­universitetsbygget i Norge på 66 700 m2 miljøvennlig og enkelt å drifte.
Leverer driftsløsning til Livsvitenskaps-bygget
Norges første 5G-by
NYHETER 13 Mai Trondheim blir den første storbyen i Norge som får 5G. I sommer starter utbyggingen av 5G-basestasjoner.
NYHETER 10 Mai Lyngården er et av de mest energieffektive byggene i Trondheim. Her har Schneider Electric levert en rekke løsninger.
Signalbygg for grønn teknologi og   bærekraft
Planlegger flere oppkjøp
NYHETER 9 Mai I slutten av mars i år ble det offisielt at Fagerhult-gruppen kjøper italienske iGuzzini.
NYHETER 8 Mai LED-belysning fra Zumtobel har bidratt til å gjøre det nye rådhuset i Freiburg i Tyskland til en plussbygning.
Lyser opp plusshus
Vil ha økt grensesamarbeid mot a-krim
NYHETER 7 Mai Bedre samarbeid over lande­grensene kan gjøre markedene mindre lukrative for kriminelle i arbeidslivet.
NYHETER 6 Mai Enova varsler konkurransebasert støtteordning for utbygging av hurtigladere i utvalgte områder, der elbilsatsingen ikke er kommet ordentlig i gang.
Støtte til ­hurtiglading
Grunnleggende med BIM-kompetanse
NYHETER 6 Mai - BIM-kompetansen var en viktig forutsetning for at vi fikk kontrakten på elinstallasjonene på det nye sykehuset i Stavanger, sier prosjektleder Jone Vold i Bravida avdeling Stavanger.
NYHETER 2 Mai Glamox har kjøpt 100 % av aksjene i den britiske belysningsprodusenten Luxonic Group Ltd. (Luxonic Lighting).
Styrker markedsposisjonen i Storbritannia
Vil løse fremtidens transportutfordringer
NYHETER 2 Mai - Forskning, utvikling og innovasjon er nødvendig for å løse fremtidige transportutfordringer.
NYHETER 30 Apr I desember i år får Oslo havn en ny helelektrisk miljøbåt som skal holde havnen ren for søppel og drivgods.
Oslo havn får helelektrisk miljøbåt
Elbillading med energistyring i vinden
NYHETER 29 Apr Interessen for elbillading og energistyring er stor, og ny teknologi utfordrer elektrobransjen. Kompetanseheving kreves for å dra nytte av nye forretningsmuligheter, mener Schneider Electric.
NYHETER 29 Apr Fungerer selvkjørende biler og busser under krevende vinterforhold i arktiske strøk?
Tester selvkjørende buss på Svalbard
OneCo kjøper Relacom
NYHETER 26 Apr Industrikonsernet OneCo har inngått en avtale om å kjøpe norske Relacom, som leverer tekniske tjenester og strategiske løsninger innen blant annet telekom og energi. Oppkjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet.
NYHETER 26 Apr Bravida skal levere de elektriske installasjonene til det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger.
Fikk sykehuskontrakt på 300 millioner
Miljøsertifiserer alle nye boliger
NYHETER 25 Apr Obos innfører miljøsertifisering på alle nye boliger. Det første Breeam-sertifiserte prosjektet skal bygges på Oksenøya utenfor Oslo.
NYHETER 24 Apr Sintef-forskere mener at norske byggeprosjekter kan gjennomføres på halve tiden, skriver gemini.no.
Byggetiden kan halveres
Digitaliserer normene
NYHETER 23 Apr - Om noen få måneder kan papirutgavene av NEK 399 og NEK 400 kastes. Fremtidens normverk er digitalt, fastslår adm. direktør Leif T. Aanensen i Norsk Elektroteknisk Komite (NEK).
NYHETER 23 Apr - Elinstallatørene bør lære seg å forebygge og oppdage frekvensforstyrrelser fra elektroniske komponenter, sier avdelingsdirektør Per Eirik Heimdal i Nkom.
Bør kunne måle radiostøy
I full produksjon
NYHETER 23 Apr Norges største vindpark, Fosen Vind, er i full produksjon. Siden den første turbinen var ferdig i fjor sommer, er det produsert nesten 400 millioner kilowattimer.
NYHETER 15 Apr Etter at Light Fidelity (LiFi), eller dataoverføring via lys, lenge har vært en snakkis, gjennom­fører Signify pilot­prosjekter hos kunder i Europa, Nord­-Amerika og Australia.
Tester LED-bredbånd