Årets lærling i Nordland

NYHETER Kritsana Naenudon har fått Yrkesopplæringsnemda i Nordland sin opplæringspris for strålende innsats i læretiden hos Elektro Installasjon på Sortland.
fredag 28 juni 2019
Prisvinner Kritsana Naenudon sammen med Ole Henrik Hjartøy, leder i Yrkesopplæringsnemda i Nordland og Ingelin Noresjø, fylkesråd for næring i Nordland Fylkeskommune. Foto: Trond-Erlend Willassen

Hun er nå fast ansatt i bedriften som montør.

- Tusen takk for prisen, det var artig. Jeg må også takke instruktøren i bedriften som har vært veldig flink, sa Naenudon da hun mottok prisen, som bestod av diplom, blomster og en sjekk på 10 000 kroner.

Naenudon kom til Norge fra Thailand da du skulle starte i 6. klasse ved Sortland ungdomsskole. Samtidig som det var utfordrende å lære norsk, måtte hun arbeide hardere enn mange av sine medelever. Fra ungdomsskolen gikk veien til Hadsel videregående skole for å starte på elektrikerutdanningen. Etter endt skolegang fikk hun læreplass hos Elektro Installasjon.

I begrunnelsen for prisen står det blant annet at ”Naenudon gjennom lærlingtiden har tilegnet seg gode kunnskaper om elektrikerfaget. Hun har utviklet seg til en dyktig montør og er faglig sterk. Naenudon lykkes fordi hun har fulgt nøye med under opplæringen og stiller spørsmål. Hun har arbeidet med læreplanen til Elskolen, fulgt opp læringsmålene og funnet svarene på det hun var usikker på. Naenudon er en montør med yrkesstolthet og engasjement for jobben. Hun  er på høyde med montører med flere års erfaring”.

Trenger flere jenter
Ingelin Noresjø, fylkesråd for næring i Nordland Fylkeskommune, delte ut prisen. Også hun hadde mye godt å si om prisvinneren.

- At du som jente velger å bli elektriker, som i utgangspunktet er et ”gutteyrke” synes jeg er veldig flott. Dette yrket trenger flere jenter, sa Noresjø.

Yrkesopplæringsnemda sin opplæringspris gis til en lærling som har utmerket seg spesielt gjennom opplæringsløpet, inklusiv fag-/svenneprøven. Prisen skal være en ekstra påskjønnelse til en lærling som gjør seg ekstra bemerket ut fra sine faglige interesser og dyktighet for faget.

Også kokkelærling Jonas Haugen Møller fra Vega fikk opplæringsprisen i år.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden