Bygger trådløst og fremtidsrettet

NYHETER - Boligkjøpere forventer smarthusteknologi i nye boliger. Dette er et satsingsområde, sier prosjektleder Kim Kuremyr i Minel Klavestad Installasjon og serviceleder Erik Hogseth i Sørum Elektriske.
torsdag 19 november 2020
BEDRE BO-OPPLEVELSE. - Smarthus-
­teknologi gir bedre bo-opplevelser, sier
fagansvarlig Christian Sundt Jensen (t.v.)
i SnekkerTeam og prosjektleder Kim 
Kuremyr i Minel Klavestad Installasjon 

De to selskapene skal henholdsvis installere smarthusløsninger fra Eaton for utbyggerne Snekkerteam og Smartbo 
 

93 smarthytter

Daglig leder Espen ­Skoglund i Smartbo forteller at de skal bygge 93 smarthushytter ved Glomma, som skal være ferdige i 2021. 

- I Nes Strandhager skal vi skape moderne, miljøvennlige og arealeffektive hytter. Interessen er stor. Mange er allerede solgt. 

- Vi har standardisert hyttene med smarthusteknologi fra Eaton. At lys og varme styres trådløst gir rene flater uten ledninger. Teknologien gjør det enkelt å redusere energiforbruket, samtidig som det er lagt til rette for å styre lys og varme fra mobilen.  

Økende marked

Hogseth forteller at han regner med at samarbeidet med Smartbo minst vil vare ut neste år. 

- Markedet for smarthusteknologi er i sterk vekst. Dette merker vi med stadig flere henvendelser. Eksempelvis vil mange komme frem til en varm hytte på vinteren, slik vi skal sørge for med hyttene Smartbo skal bygge.  

- Siden Sørum Elektriske ble startet i 2000 har vi bygget kompetanse på smarthusløsninger. Dette tilbyr vi blant annet i boliger, kontorer, næringsbygg og skoler. Her både prosjekter, leverer og installerer vi anleggene. Vårt største prosjekt var en skole, der det også er installert SD-anlegg.    

Salg på hjemmesiden

- Smarthus er et viktig satsingsområde for oss. Foreløpig har vi fire montører som har spesialisert seg på dette.  

- I boligmarkedet er det størst interesse for smarthusløsninger i nybygg. Mange i denne gruppen har satt seg inn i hvilke muligheter denne teknologien gir. Ofte har de en klar kravspesifikasjon. Vi bruker også hjemmesiden vår aktivt i arbeidet med å selge slike løsninger.  

- Talestyring og musikkløsninger er også blitt en del av smarthuskonseptet. Er dere klare for dette? 

- Vi følger nøye med på teknologiutviklingen. Dette er vi klare for. 

Blir standard

Fagansvarlig Christian Sundt Jensen i Snekkerteam forteller at de skal bygge sin første smarthus-klare tomannsbolig på 150 m2 i Sarpsborg. 

- Dette blir standarden fremover. Når det ikke er nødvendig å borre hull i vegger og tak for å trekke kabler går byggingen raskere. Samtidig ligger alt til rette for smarthusoppgraderinger. Dette gir nye muligheter.  

- Stadig flere boligeiere ønsker smart­hus­teknologi. Dette gjelder ikke kun yngre. Nylig flyttet et par i 50-årene inn i et av husene vi har bygget. De var raske med å koble seg opp på mobil-appen som styrer huset. 

Gode bo-opplevelser

- Å skape gode bo-opplevelser krever smarthusteknologi. Her skal vi være ambisiøse og nytenkende. Denne teknologien gjør boligene både bedre og mer verdt. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Sundt Jensen, som opplyser at Snekkerteam bygger rundt 15 boliger i året. 

Enklere og mer effektiv hverdag

Kuremyr er inspirert av satsingen til ­Snekkerteam. 

- Smarthusteknologi gir boligeierne en enklere og mer effektiv hverdag. Bedre styring reduserer blant annet energiforbruket, som er et viktig klimatiltak. Med den tradisjonelle kablede installasjons­metoden måtte boligeieren ha gjort store grep for å få en god smarthusløsning. Å kunne bygge på løsningen gjør veien til et fullverdig smarthus kort og kostnads­effektiv. 

- Vi har erfaring og kompetanse på smarthus. Dette er et viktig satsingsområde for oss. 

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Mitt Anbud
ANNONSE
Namron twistline