Første landing med fjernstyrt tårn

NYHETER Et nytt kapittel i norsk luftfartshistorie ble skrevet da det fjernstyrte tårnsenteret Remote Tower Centre ble åpnet i Bodø.
torsdag 5 desember 2019
Avinor har tatt i bruk det fjernstyrte
tårnsenteret Remote Tower Centre i Bodø

Widerøe var det første flyselskapet som ble loset trygt frem til Røst lufthavn i Lofoten.

- Etter mange år med planlegging, etablering og testing er vi svært glade for at den nye teknologien er tatt i bruk. Fjernstyrte tårn er et viktig bidrag for å opprettholde en bærekraftig lufthavnstruktur i Norge, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Kongsberg Defence & Aerospace og Indra har levert teknologien til tårnsenteret.

- Vi er stolte av det strategiske samarbeidet med Avinor i dette utviklingsprosjektet, som er den største satsingen på fjernstyrte tårn i verden. Den tekniske løsningen er i verdensklasse, sier adm. direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence and Aerospace.

- Dette prosjektet bidrar til å plassere norsk teknologi i førersetet når det gjelder fjernstyring av flytrafikken, sier Elin Blakstad, direktør for tårnsystemer i Indra.

Dagens fjernstyrte tårnsenter ligger i terminalbygget ved Bodø lufthavn. Noen hundre meter bort fra terminalen bygges verdens største fjernstyrte tårnsenter, der 15 norske lufthavner etter hvert skal ha sin tårntjeneste. Dette skal være klart i 2020.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden