NYHETER

Fusjonert lysprodusent blir milliardbedrift

NYHETER SG Armaturen og Riegens fusjonerer. Fasiten blir et konsern med rundt 300 ansatte, virksomhet i åtte land og en årlig omsetning på 1,1 milliarder kroner.
fredag 8 september 2017
FUSJONERER. Nye SG Armaturen blir en
milliardbedrift. Foto: SG Armaturen

Det fusjonerte selskapet, som får navnet SG Armaturen, blir virksomt fra og med 1. oktober i år.

De to selskapene har samarbeidet tett siden 2015, da SG Armaturen kjøpte Riegens.

- Tradisjonelt har SG Armaturen solgt mye belysning til hus, hjem og bolig. De siste årene har vi også beveget oss inn på prosjektmarkedet. Det har gjort at de to selskapene i noen tilfeller har operert i samme marked. Riegens har hele tiden satset på prosjektmarkedet. Gjennom fusjonen vil selskapene komplementere hverandre. Riegens gjør oss sterkere i prosjektmarkedet, sier konserndirektør Geir Tønnesland i SG Armaturen og styreleder i Riegens i Norge.

Mer komplett
Han ser for seg at milliardvirksomheten vil vokse.

- Vi ønsker først og fremst å skape organisk vekst med egne salgsressurser, fremfor å kjøpe selskaper. Derfor skal vi styrke selgerressursene i alle markeder og land vi er representert i. Det fusjonerte selskapet har salgsselskaper i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgia og Frankrike.

- I all hovedsak selger vi LED. Dette er nok den teknologien som vil vokse mest. Den er fortsatt i utvikling.

- Det nye SG Armaturen tilbyr et tilnærmet komplett produktutvalg til alt fra private boliger til større prosjekter, som eksempelvis skoler, kontorbygg og sykehus. Produksjonen av volumprodukter vil fortsatt skje ved SG-fabrikken i Guang Dong i Kina, mens produktutviklingen skal videreføres ved SG-hovedkontoret i Lillesand og hovedkontoret til Riegens i Odense i Danmark. Prosjekt- og spesialarmaturene blir produsert i Odense.

Holder samme kurs
- Hvordan vurderer du markedsutviklingen?

- Vi må nok være forberedt på at eventuelt boligbyggingen kan bremse. Det er vi fleksible nok til å takle. SG Armaturen satser bredt i markedene vi er etablert i.

- Er det aktuelt å utvide til nye markeder?

- Vi leverer ikke tradisjonell veibelysning, eller belysning til offshorevirksomhet. Å utvide til nye markeder er noe vi vurderer. I første omgang er vi opptatt av å få fornøyde kunder i de markedene vi er inne i. Nye land blir løpende vurdert.

Også adm. direktør Claus Jarlgaard Jensen i Riegens ser betydelige fusjonsfordeler.

- SG Armaturen har en god posisjon i markedet. Med større produktbredde står vi enda sterkere i prosjektene. Denne sammenslåingen er positiv for begge parter.

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
FSE kurs