Gode utsikter for landstrøm

NYHETER - Det er nok å gjøre for produsenter av landstrømanlegg. Vi har fått kontrakter for Bergen havn, Kristiansand havn, Ålesund havn og Hammerfest havn, sier daglig leder Finn Inge Langeland i Zinus.
fredag 24 mai 2019
Zinus, som er et datterselskap av Los
Elektro, leverer landstrømanlegg til
Bergen havn. Illustrasjon: Zinus

- For Bergen havn har vi en rammeavtale. Utbyggingen der fortsetter. Her har vi for tiden en ordre på tre ladeenheter.

- Det blir aldri snakk om å levere lavkostprodukter til dette markedet.

Anleggene må tåle påkjenningene i et arktisk klima. De skal også gli inn i urbane miljøer der folk ferdes, og i områder med historiske bygg. Vi har blant annet levert anlegg til Festningskaien i Bergen, rett i nærheten av både Håkonshallen og Bryggen. Det tok Riksantikvaren tre uker å godkjenne løsningen vi leverte der.

- Våre ladeenheter er designet, utviklet og produsert i Norge. De blir produsert av mennesker som kjenner forholdene. Det er ekstra hyggelig at dette skjer i Norge. Da bidrar vi i andre deler av verdikjeden, og skaper arbeidsplasser.

Langeland ser for seg betydelig vekst i mange år.

- Med Norge som et foregangsland på dette området, er vi viktige aktører i det som skjer. Norskekysten er lang, samtidig som markedet blir stadig mer opptatt av miljøavtrykk. Det blir blant annet viktig å sørge for at cargoskip og offshoreskip bruker landstrøm. Landstrøm er ikke kun aktuelt i Norge. En hel verden ligger foran oss.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden