Halvparten vet ikke hvor mye strøm de bruker

NYHETER Ifølge en undersøkelse Respons Analyse har utført for britiske geo, som tilbyr smarte energiløsninger, svarer 52 prosent av husstandene i Norge at de ikke vet hvor mange kilowatt strøm de brukte siste måned.
torsdag 19 september 2019
Geo tilbyr blant annet energimonitoren
Trio, som viser strømforbruket i sanntid
på et display eller via app på telefonen

Mer enn 60 prosent synes de betaler for mye for strømmen. Åtte av ti gjør aktive tiltak for å redusere strømforbruket. 90 prosent av disse skrur av lys i rom de ikke bruker. 78 % vasker fulle oppvask-/vaskemaskiner, mens sju av ti har byttet til spare- eller LED-pærer.

- I undersøkelsen oppgir kun fire prosent at de bruker styringssystemer som overvåker strømforbruket i sanntid. Med produkter og løsninger som gjør dette skal vi bevisstgjøre nordmenn på eget forbruk og gi de muligheten til å ta enkle grep som slår positivt ut både på lommeboka og klima, sier Patrick Caiger-Smith, adm. direktør og medgrunnlegger i geo.

- Mer enn 70 prosent av strømmen går til varmtvann og oppvarming av boligen. For å sikre effektivt og minimalt forbruk og opprettholde en behagelig innetemperatur må varmekildene styres på en smartere måte.

- Våre løsninger bruker enkle display og kunstig intelligens til å vise strømforbruket i boligen i sanntid. Dette gir eierne muligheten til å justere strømforbruket, enten direkte på displayet eller med app på telefonen. Eksempler på dette kan være å senke temperaturen i de ulike varmesonene i hjemmet, og skru av oppvarming av varmtvannet eller varmekablene på badet når beboerne ikke er hjemme.

- I Norge satser vi først og fremst på strømleverandørene. Siden 2016 har vi samarbeidet med Istad Kraft i Molde, for å teste og videreutvikle produktene til det norske markedet. I sommer har vi installert våre løsninger i flere pilothjem i regionen.

Adm. direktør Rune Humlung i Istad Kraft sier at ved å tilby smarte verktøy og muligheter til å kontrollere og planlegge strømforbruket, håper selskapet at kundene opplever at de blir tilført en ekstra, positiv verdi.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden