Leverer ishockey­belysning til nye Jordal Amfi

NYHETER - Stadionbelysningen til nye Jordal Amfi i Oslo er ett av mange store prosjekter vi har fått siden starten for ett år siden.
onsdag 2 oktober 2019
ISHOCKEYBELYSNING. Luxia skal levere 116 lysarmaturer til nye Jordal Amfi i Oslo. Belysningen skal være ferdig installert i mars neste år. ©Fotograf John Petter Reinertsen

Her skal vi levere 116 armaturer. 106 på 750 W og ti på 500 W, sier salgsingeniør Erik Olstad i Luxia.

- Det er et slovakisk selskap som produserer belysningen til den nye ishockeyarenaen i hovedstaden. De har også levert til ishockeyhaller i Sverige, Slovakia og Russland.

- Vanligvis er det ikke helt enkelt å introdusere en ny produsent for et slikt stort prosjekt. Dette selskapet, som har spesialisert seg på showbelysning, har meget gode referanser. Blant annet leverte de all belysning til årets VM i ishockey. Derfor kunne vi trygt presentere selskapet for det norske markedet.

- Armaturene har blant annet drivere som er tilpasset HD-filming, fargegjengivelse på RA90 og levetid på inntil 100 000 timer. Anlegget på nye Jordal Amfi styres med DMX, som gir mange muligheter. Eksempelvis å ”pumpe” lyset i takt med musikken. Systemet har også opsjoner, som kan tas i bruk etter hvert.

- Trengs det spesielle tilpasninger av lysarmaturene?

- Hver armatur veier rundt 30 kg. Her trengs det spesiallagde opphengsbraketter, i tillegg til ekstra sikkerhetswire. Installasjonen krever også nøyaktighet. Hver armatur skal stilles inn med rett vinkel og riktig plassering.

- Armaturene blir levert i oktober. Umiddelbart etterpå starter installasjonsarbeidet, som skal være ferdig i mars neste år.

Gründere med fartstid
Sammen med to av medeierne sluttet Olstad i Glamox i fjor. Med seg i bagasjen hadde de 6-17 års erfaring i lysbransjen.

Han fastslår at det har vært et godt år for Luxia.

- Vi får nye kunder, uten at vi har markedsført oss veldig tungt. Etter det første halvåret var resultatet positiv. Det regner vi også med i år.

- Hva er de viktigste markedsområdene?

- Vi satser på totalprosjektmarkedet. Her prosjekterer og leverer vi belysning til helsebygg, skolebygg, kontorbygg og industri. På referanselisten har vi blant annet Lierterminalen, Fjell skole i Drammen og Universitetet i Oslo.

Lager i Drammen
- Hvor mange ansatte er det i selskapet?

- Vi er seks ansatte. Fire selgere, en lysdesigner og en på lager og logistikk. Med lager i Drammen kan vi levere raskt.

- Hvordan vurderer dere markedsutviklingen?

- For tiden er markedet svært godt. Vi opererer på det sentrale Østlandet, der det er mange prosjekter. Med dyktige ansatte, kvalitetsprodukter og god prosjektgjennomføring planlegger vi for en god og kontrollert vekst. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
Light + Building