NYHETER

Leverer varmt lys til skihall

NYHETER Det skal mye varmt lys til for å skape nødvendig skille mellom inne- og utesone i innendørsskianlegget Snø Oslo, som er under bygging på Lørenskog utenfor Oslo.
onsdag 5 juni 2019
VARME OG KULDE. Å skape en god
kontrast mellom varm og kald sone er
en utfordrende del av belysnings-
løsningene i skianlegget Snø Oslo. 
foto: Betonmast

- I tillegg til utendørsbelysningen, skal vi levere all belysning til ”varm sone”, fasade, adkomst, kontorer og fellesarealer. Alt er LED, sier salgsdirektør Anders Sørensen i Unilamp Norden.

- Produktbredden på LED har vokst betydelig siden Unilamp Norden ble etablert for seks år siden. I dag dekker disse produktene de fleste applikasjoner, fra de minste downlights for innendørs bruk til de største lyskasterne for industri og utendørs bruk. Nå er det kun energi­sparende LED-løsninger som gjelder.

Leveransen i gang
Sørensen forteller at det ennå ikke er bestemt hvordan alle løsningene til Snø Oslo blir.

- Vi arbeider fortsatt med belysningen ute. Belysningen til femte etasje ble levert i begynnelsen av mai, tredje og fjerde etasje skal være ferdig i midten av juni, og første og andre etasje i midten av juli. I løpet av høsten skal vi være ferdig med prosjektet.

- Alle løsningene er utarbeidet i samarbeid med byggherre, arkitekt og elinstallatør. Vi står for prosjektering og dokumentasjon.

Takhøyde på fire etasjer
- Hva har vært mest utfordrende?

- Bygget får et atrium med flere restauranter og kafeer. Atriet har store stålkonstruksjoner som er bygget inn i tre, og takhøyde på fire etasjer. Fem løsningsforslag ble vurdert før beslutningen ble tatt. Her blir det indirekte belysning som gir inntrykk av et varmt, ulmende lys opp mot taket.

- Også fasadebelysningen er spennende. Den skal skape inntrykk av at det ”renner bekker i isen” i den varme sonen av bygget. Det skal altså se ut som det er snøsmelting på gang. Dette arbeider vi med for tiden.

- I kontorlokalene skal vi levere alt av grunn- og effektbelysning. Dette gjelder også spotlights til belysning av sportsklær og -utstyr i fellesarealene.

Satser på store prosjekter
Sørensen forteller at selskapsnavnet er hentet fra samarbeidspartneren i Thailand, Unilamp Ltd.

- På produkter som er utviklet i Norge sammen med nordiske elektrikere, elinstallatører og grossister bruker vi vårt eget varemerke Luzense. Her legger vi vekt på dimmeegenskaper, energieffektivitet, levetid og montering. Å utvikle flimmerfrie og justerbare LED-drivere arbeider vi kontinuerlig med.

- Vi skal levere 2 794 armaturer til Snø Oslo. Dette er et stort ­prosjekt. Av seks år i Norge, har vi kun satset på prosjektmarkedet i ett år. ­Prosjektavdelingen er fortsatt under oppbygging. Store prosjekter er et satsingsområde. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden