Lys som kommunikasjonsmiddel

NYHETER Trulifi er en nye serie LiFi-løsninger fra Signify. Istedenfor radiosignaler, som WiFi, 4G, 5G og Blåtann, bruker LiFi lys som kommunikasjonsmiddel.
mandag 30 september 2019
NØKKEL.
LiFi krever en USB-nøkkel koblet til pc-en,
som både mottar signal og returnerer
informasjon til armaturen. 
Foto: Signify

Armaturprodusenten sier at teknologien gir pålitelig og sikker toveis trådløs kommunikasjon med hastigheter som overgår de fleste konvensjonelle trådløse teknologier.

Trulifi består blant annet av Philips-armaturer med innebygd mottakerteknologi. Med disse trenger kunden ikke å fjerne eller erstatte eksisterende belysnings­teknologi for å få trådløs oppkobling basert på lys.

Signify fremhever at Trulifi passer til områder der radiofrekvenser ikke fungerer optimalt, eller ikke er tillatt.

Inntil 150 Mbps
Phiilips-armaturene kan gi trådløse hastigheter på inntil 150 Mbps. Trådløs overgang mellom ­armaturene gjør at brukere kan bevege seg fritt uten at dette har påvirkning på kommunikasjonen. Hastigheten er høy nok til å strømme 30 HDTV-filmer samtidig. LiFi krever en USB-nøkkel koblet til pc-en, som både mottar signal og returnerer informasjon til armaturen.

Inntil 250 Mbps
Trulife-serien tilbyr også et fast punkt-til-punkt-system med en hastighet på inntil 250 Mbps, som fungerer som en trådløs kabel. Aktuelle bruksområder er oppkoblede roboter eller maskiner i miljøer med vanskelige forhold for radiofrekvenser. Dette kan eksempelvis være fabrikker, sykehus der RF-kommunikasjon kan være forbudt, eller steder det er nødvendig å sende og motta store datafiler raskt og sikkert.

- Vi skal hjelpe våre kunder med å utnytte sine belysningsstrukturer for å få pålitelig, sikker og trådløs høyhastighetskommunikasjon. Der det er lys, kan det være trådløs kommunikasjon, sier Olivia Qiu, Chief Innovation Officer i Signify.

Hun opplyser at det polske selskapet Globalworth har installert 18 Philips-armaturer med Trulifi på tre kontorer i Warszawa.

- Også det belgiske selskapet Claerhout Communication Campus satser på LiFi. De har installert fire Philips-armaturer med Trulifi i et stort møtelokale. 

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden