Lyser opp Themsen

NYHETER I løpet av 2022 skal Signify belyse 15 broer i London. Oppdragsgiver er Illuminated River Foundation.
tirsdag 12 mars 2019
22 000 LED-ARMATURER. Drøyt 22 000
Philips Color Kinetics LED-armaturer
skal skape kunstneriske lyseffekter på
15 broer over Themsen i London. 
Foto: ©Illuminated River, Leo Villareal
Studio 2018

Drøyt 22 000 Philips Color Kinetics LED-armaturer, som viser mer enn 16 millioner farger, skal skape kunstneriske lyseffekter på Themsen. Hvert år er det 200 millioner kryssinger over broene.

Signify skal også drifte belysningsløsningene de neste ti årene.

I følge direktør Sarah Gaventa i Illuminated River Foundation er målsettingen å skape en visuell lysopplevelse som kan sees av folk på broene, fra elvebredden, luften, høye bygninger og båter.

- Med dette prosjektet skal vi forvandle London i mørket. Det er første gang det gjennomføres en helhetlig strategi for å lyse opp broene i byen.

Den internasjonal designkonkurransen for belysningsdesignet ble vunnet av den anerkjente, internasjonale kunstneren Leo Villareal og London-arkitekten Lifschutz Davidson Sandilands.

- Vi har belyst brygger over hele verden. Her har vi sett den positive effekten dette har på byrommene. Vi gleder oss til å gi innbyggerne i London fantastisk belyste broer, sier europapresident Maria-Letizia Mariani i Signify.

I år skal London Bridge, Cannon Street Railway Bridge, Southwark Bridge og Millennium Bridge belyses.

Armaturene blir styrt individuelt eller sentralt med Signify sitt Interact Landmark-system. Scener kan settes for å markere spesielle anledninger, eksempelvis kongelige fødsler eller markere nyttårsaften.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
Light + Building