Pensjonert etter 54 år i Caverion

NYHETER Etter 54 år i Caverion Østfold Syd er Rolf Johansen (69) blitt pensjonist.
fredag 27 september 2019
PÅ JOBB I 54 ÅR. Rolf Johansen (i midten)
er blitt pensjonist etter 54 år i Caverion.
Avdelingssjef Reidar Jørgensen i Caverion
Østfold Syd fremhever at Johansen alltid
har levert varene. Til høyre adm. direktør
Knut Gaaserud i Caverion Norge

8. august 1965 stilte en spent 15-åring opp til sin første arbeidsdag i Fredrikstad-bedriften Edvardsen & Norheim. Som syklende regningsbud ble han sendt ut på oppdrag med en tykk bunke regninger i postveska.

Snart fikk han prøve seg som hjelpegutt på lageret. Etter fullført elektrolinje og læretid, var Johansen ferdig utlært elektriker i 1972.

Edvardsen & Norheim ble etter hvert kjøpt av NEBB (Norsk Elektrisk & Brown Boveri), som igjen ble en del av ABB på slutten av 80-tallet. I dag heter selskapet Caverion. Uansett navn, har Johansen gått på jobb til samme arbeidsplass i alle år.

- Har det ikke fristet å bytte beite?
- Caverion har vært en svært bra arbeidsplass, med trivsel og stabile forhold. Godt kameratskap har også vært en viktig grunn til at jeg ikke har sett noen grunn til å flytte på meg.

Johansen, som har arbeidet både i ­Fredrikstad, Halden og Sarpsborg, bor på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Som håndballpappa til landslagsspilleren Anette Hovind Johansen, har han og kona brukt mye tid i håndballhaller både i Norge og utlandet.

Brenner for lærlingene. Johansen har også vært engasjert utover de daglige arbeidsoppgavene. HMS, fagforeningsarbeid og oppfølging av lærlinger er områder han har satt spor etter seg i Østfold. Han har vært klubbleder i 15 år, og tillitsvalgt i mange år både lokalt i Fredrikstad og på fylkesnivå. I perioden 2000-2017 var han HMS-koordinator.

Pensjonisten brenner spesielt for å følge opp lærlingene og forbedre lærlingordningen. Som medlem og leder av prøvenemnda i Østfold i 18 år, har han møtt og veiledet mange unge kandidater.

- ABB hadde en egen skole for lærlinger i Østfold. Jeg takket ja da jeg fikk tilbud om å lede denne. De siste årene har det vært rekordmange lærlinger i Østfold. Det er svært positivt.

- Hva er de viktigste utfordringene for Caverion?

- Det er nok å ta vare på de ansatte. Selskapet må fortsette å arbeide med trivselen og det gode arbeidsmiljøet. Jeg tror på tett dialog og vise at vi verdsetter hverandre.

Stolt over jobben
Johansen er ikke alene om å ha lang fartstid i Caverion Østfold Syd. Kollega og barndomskamerat Leif Andersen har arbeidet like lenge. Han er fortsatt i full jobb i prosjektavdelingen.

- Hva vil du savne mest som pensjonist?

- Det er gode kolleger. Jeg skal nok passe på å komme innom på en kaffetår for å høre siste nytt. Dessuten skal jeg ha oppgaver for opplæringskontoret.

Johansen er også aktiv i Kråkerøy idrettslag , der han har hatt tillitsverv i 35 år. Her er han også æresmedlem.

Avdelingssjef Reidar Jørgensen i ­Caverion Østfold Syd fremhever at Johansen er stolt av jobben sin, og alltid har levert varene.

- Jeg og bedriften har også hatt et godt samarbeid med Johansen som tillitsvalgt gjennom mange år. Som HMS-koordinator tok han ansvar på et viktig område. Han har alltid brent for utviklingen av faget, og vært flink til å tilpasse seg nye oppgaver. 

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden