NYHETER

Power-over-Ethernet ­belysning

NYHETER Sola Airport Arena, som er det nye avdelingskontoret til it-selskapet Atea i Stavanger, skal fungere som en levende lab.
onsdag 6 februar 2019
Sola Airport Arena sertifiseres som
Breeam Excellent. Belysningen i bygningen
er basert på Power-over-Ethernet

Her skal den nyeste teknologien testes.

Også belysningen fra Signify skiller seg ut. Blant annet er det brukt 3D printede armaturer.

- Dette reduserer design- og produksjonstiden betydelig, samtidig som armaturene oppfyller kravene til Atea, sier Country Manager Tord Christensen i Signify Norge.

- Armaturene er koblet til Interact Office, som er en del av vår IoT-plattform. Løsningen er basert på Power-over-Ethernet. Det betyr at strøm tilføres via ethernet-kabelen til hvert armatur. Switcher fra Cisco, som bidrar til å forsyne armaturene med strøm og kommunikasjon, er en del av it-nettverket i bygningen.

- Sensorene i armaturene samler data, som kan bidra til å skape optimale arbeidsmiljøet for de ansatte. Med en app kan de selv tilpasse lyset til sitt personlige behov.

- Lyset vil automatisk tilpasse seg dagslyset fra vinduene. I piazzaen, eller fellesområdet med kantinen og avslappingsområder, er det installert Human Centric Lighting. Det betyr at lyset er tilpasset menneskets døgnrytme. Lyset avspeiler hvilken tid på dagen det er, og øker produktiviteten og konsentrasjonsevnen. Belysningen markerer tydelig sonene for arbeid og avslapping.

- Løsningen kan dessuten integreres med Outlook og bookingsystemer. Det gjør det eksempelvis mulig å sjekke hvilke rom som er ledige for å reservere møterom med en app. VLC (Visual Light Communication) i armaturene kan også hjelpe de ansatte til å finne frem i bygget med en app, eksempelvis til et møtelokale eller kantinen.

Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden