NYHETER

Rekordoppdrag på Lillestrøm

NYHETER - El- og it-installasjonene i Portalen, som består av et kontorbygg på 17 000 m2 som er Breeam-Nor Very Good-sertifisert.
torsdag 7 juni 2018
KREVENDE PROSJEKT. - Portalen har vært
et krevende prosjekt, sier prosjektleder
Marit Ringstad sammen med bas Haider
Ali i EDA Elektro Data Romerike (t.v.) og
salgs- og markedsansvarlig Espen
Jørgensen i Lanse

To boligblokker og et hotellbygg på 55 000 m2 midt i Lillestrøm, er den største kontrakten vi noen gang har gjennomført.

 Vi har bevist at vi kan levere slike oppdrag på en optimal måte, sier prosjektleder Marit Ringstad i EDA Elektro Data Romerike.- På det meste har mer enn 40 montører arbeidet på prosjektet. 13 av disse er lærlinger. Vi har et samfunnsansvar for å ta inn lærlinger for å øke rekrutteringen til bransjen.

- Siden vi startet på prosjektet i 2015, har vi blant annet lagt 200 000 meter Kat.7 kabel og montert 5 500 datauttak fra Lanse.

Preterminert
- For første gang har vi brukt den preterminerte kabelløsningen NCS Norwegian Cabling System på fiber og kobber med Kat.7 kabel og Klasse EA installasjon fra Lanse på et stort prosjekt.

- Kortere montasjetid gir mer produksjon på kortere tid. Med denne løsningen slipper montørene også å terminere kontakter over hodet, slik at de unngår slitasjeskader. Vi er opptatt av å gjøre arbeidshverdagen lettere for montørene. Kablingssystemet har både forenklet monteringsarbeidet og sikrer god tele- og datakommunikasjon for brukerne i Portalen.

- Dessuten har vi installert tele- og dataspredenett, fiberstamkabler, brannalarmanlegg, sentralisert nødlys, porttelefon, adgangskontroll, innbruddsalarm, talevarsling, ITV, grenstaver, Wago-kabling, UPS og reservekraftaggregat, KNX, etterlysende ledesystem, elektriske tavler, føringsveier, stigekabler og kursopplegg for elkraft, kabling for VVS og ladestasjoner for elbil.

DALI-styring
- At kontorbygget er Breeam-Nor sertifisert stiller store krav til kvalitet og styring av lys. I dette prosjektet er det valgt DALI-styring. Målsettingen er å redusere energiforbruket til et minimum.

- For å unngå lysflimmer er det brukt en spesiell amplitudestyring på LED-driverne. Utelyset styres med Astro-ur, som slår seg korrekt på om kvelden og av om morgenen. Her skal det ikke være lysforurensning.

Ekstrem høy produksjon
- Portalen har vært et krevende prosjekt med ekstrem kort byggetid og høy produksjon fra første dag. Det har vært avgjørende å ha en god fremdriftsplan for å unngå forsinkelser, sier Ringstad, som skryter av samarbeidet med Lanse.

- De har blant annet hjulpet oss med å planlegge leveransene. Med begrenset plass på byggeplassen har det til tider vært krevende å få frem utstyret. Derfor har vi måttet bestille tid for å motta det. Med et såpass stort og presset prosjekt, er det viktig at vi kan stole på leverandøren. Her har Lanse fulgt opp.

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden