NYHETER

Vil ha støtteordning for elbillading i borettslag

NYHETER En undersøkelse Opinion har utført for NBBL og Norsk elbilforening viser at rundt 400 000 nordmenn som bor i borettslag og sameier vegrer seg for å kjøpe elbil fordi de mangler lademuligheter.
onsdag 9 januar 2019
NBBL og Norsk elbilforening vil ha en
støtteordning for elbillading i borettslag.
 Foto: Nadia Frantsen

- Sameier og borettslag har store utfordringer og utgifter når fellesgarasjen skal rigges for lading. Derfor er det behov for en statlig støtteordning for å øke tempoet, sier avdelingsdirektør Henning Lauridsen i NBBL.

- Det er ikke er snakk om en permanent ordning. Vi ønsker å få opp tempoet slik at Stortinget kan nå sitt ambisiøse klimamål om at det kun skal selges utslippsfrie biler fra 2025.

Også generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening ønsker en nasjonal støtteordning.

- Med litt offentlig støtte til investering i grunninfrastruktur, er vi sikre på at samfunnet vil løse ladeutfordringene på en god måte.

- I forbindelse med årets statsbudsjett har vi foreslått at Enova får i oppdrag å forvalte en nasjonal støtteordning til lading i sameier og borettslag, etter modell av ordningen til Oslo kommune. Støtteordningen bør ha en ramme på 250 millioner årlig og støtte minst 20 % av investeringskostnadene inkludert laderådgivning. Selve ladeboksen må beboeren kjøpe og installere selv.

Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
God sommer